torsdag 10 april 2014

Sierra Leone: måndag- tisdag

Måndagen den 31.3

Denna morgon så skulle vi besöka en liten by, Pelewahu. Resan dit var lång och vi satt i en liten bil och trängdes. Vägen var dessutom sjukt guppig så man började må lite illa och slog till huvudet i taket lite nu som då. 
Väl framme så bemöttes vi med öppna armar. Alla var glada och vi fick bl.a. se på när de hade en lektion, tror att det var matematik, de räknade i alla fall upp siffror efter läraren. Vi gick sen för att intervjua en kvinna som gick i skolan där och plötsligt hördes det trummor och sång en bit bort. Jag stack iväg för att titta vad det var för något. Människorna i byn hade en dans för oss, som ett litet firande för att vi var där. Wow, måste jag säga…bara once in a lifetime man får uppleva något sånt där ^^
På kvällen när vi hade kommit tillbaka till hotellet så blev vi bjudna på middag av två kvinnor från Norge. Mysig kväll!

Tisdagen den 1.4

På tisdagen besökte vi ett ställe där de skräddarsydde kläder. Jag beställde en svart klänning som sen blev att kosta ca 10 €, så dyrt var det inte. Måste dock ta och sicksacka kanterna eftersom sömmen håller på att gå upp. Efter vårt besök där så hade vi några intervjuer med några killar som jobbade som mekaniker. 
Sedan tillbringade vi resten av dagen vid polen^^













Vi gick genom en liten gränd där folk sålde en hel del saker. En kille ville ge mig en fantaburk som gåva^^








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar